Η εταιρεία "Ταρασούδης" ξεκίνησε το 1972 ως οπτικό κατάστημα στην Αγίας Σοφίας 7 στην Θεσσαλονίκη.  Η φιλοσοφία του καταστήματος ήταν και είναι η ποιότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες. Το 1978 επεκτάθηκε στα ακοολογικά προϊόντα εκπροσωπώντας τον οίκο Siemens στη Βόρειο Ελλάδα. Το 1985 δημιούργησε, με την ίδια πάντα φιλοσοφία,  το Κέντρο Εφαρμογής Ακουστικών, στην οδό Τσιμισκή 44, στον 5ο όροφο, στην Θεσσαλονίκη, με πρωτοποριακές εγκαταστάσεις, εξειδικευμένους επιστήμονες, τμήμα service 24 ωρών, και υπερσύγχρονα εργαστήρια όπου κατασκευάζονται εκμαγεία οπισθωτιαίων και κελύφη ενδωτιαίων ακουστικών.

To 1993 το οπτικό κατάστημα μεταφέρθηκε στην διεύθυνση Αγίας Σοφίας 9 και ήταν το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο στην πόλη, με την μεγαλύτερη ποικιλία γυαλιών οράσεως και ηλίου και πολύ εξειδικευμένο τμήμα φακών επαφής.

Από το 1994 το τμήμα ακουστικών αντιπροσωπεύει και τον οίκο REXTON στη Βόρειο Ελλάδα. Από το 1994 επίσης διαθέτει τα Συστήματα Ψηφιακής Ανάλυσης Φωνής & Ομιλίας, Ηλεκτρονικής Στροβοσκόπησης, και Ελέγχου & Θεραπείας Κατάποσης του οίκου KayPentax™ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Ανδρέας Ταρασούδης είχε μεγάλη αγάπη για το επάγγελμά του.  Κάθε γυαλί οράσεως που παρέδιδε ήταν χειροποίητα κατασκευασμένο από τον ίδιο.  Στόχος του ήταν να είναι άψογο το αποτέλεσμα και από πλευράς όρασης (ήταν απόλυτα ενημερωμένος και παρότρινε τον πελάτη να διαλέξει τους πιο σύγχρονους και λεπτούς φακούς που υπήρχαν κάθε εποχή) και από πλευράς αισθητικής.  Ήθελε κάθε πελάτης να είναι ζωντανή διαφήμιση του καταστήματος, να χαίρεται όποτε έβλεπε τον εαυτό του στον καθρέφτη και να τον θαυμάζουν οι άλλοι την εμφάνισή του, ρωτώντας "από που τα πήρες αυτά τα γυαλιά;" Με τα χρόνια οι πελάτες γίνονταν φίλοι.  Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα ευφυής και πολύ κοινωνικό άτομο, με εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ και εξαιρετικός πωλητής.  Υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών - Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος, σύμβουλος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος σε πολλούς άλλους συλλόγους.

 Στις αρχές του 60, όταν η μητέρα του Ανδρέα απέκτησε πρεσβυωπία, πήγε να αγοράσει γυαλιά από ένα οπτικό κατάστημα εκείνης της εποχής.  Της άρεσε σαν δουλειά (ήταν εμπόριο & επιστήμη) και ζήτησε να προσλάβουν το παιδί της για το καλοκαίρι.  Τα επόμενα καλοκαίρια ο Ανδρέας Ταρασούδης δούλεψε και σε κάποια ακόμα καταστήματα.

Πίσω στο '60...

Η ιστορία του ομίλου

Η Μαρία Ταρασούδη, από πολύ μικρή ηλικία αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει οπτικός σαν τον πατέρα της. Βοηθούσε στο οπτικό κατάστημα από την εφηβική της ηλικία και στα 18 έφυγε για σπουδές στο Vinci της Ιταλίας, όπου λάτρεψε την οπτομετρία και ιδιαίτερα την συμπεριφορική οπτομετρία και το Vision Training. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών-Οπτομετρών Β. Ελλάδος Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Οπτομετρών και σύμβουλος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Μετά το γυμνάσιο συνέχισε να εργάζεται κανονικά και τελικά έμαθε την δουλειά του οπτικού.  Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε σχολή.  Οι οπτικοί της Ελλάδας ήταν εμπειρικοί και έπαιρναν το πτυχίο του οπτικού μετά από εξετάσεις.  Ο ίδιος σπούδασε επίσης και εργοδηγός δομικών έργων αλλά προτίμησε να ασχοληθεί με το επάγγελμα του οπτικού γιατί του άρεζε περισσότερο.  Συνδύαζε πώληση (κοινωνικότητα) - αισθητική (ομορφιά & μόδα) - επιστημονική και κοινωνική προσφορά (όραση-ακοή).​

​Το τμήμα των ακουστικών προέκυψε ως καλός συνδυασμός όρασης & ακοής (των 2 βασικών μας αισθήσεων). Συνδύαζε επίσης το ποιοτικό προϊόν Siemens (ένα από τα 50 γνωστότερα σήμερα brands, όπως google, CocaCola κλπ).

Σήμερα...

Η Ρένα Ταρασούδη, μικρότερη κόρη της οικογενείας Ταρασούδη, λατρεύει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

Σπούδασε marketing και αποφάσισε να ασχοληθεί με το ακοολογικό τμήμα των επιχειρήσεων όπου συνδυάζονται απόλυτα η ποιοτική τεχνολογία και το εμπόριο.

Στόχος της είναι με τα να προσφέρει το πολύτιμο χάρισμα της ακοής στους συναθρώπους μας με ακουστική απώλεια.

Ο ιδρυτής του Ομίλου

Η Λίνα Ταρασούδη, δεν θα μπορούσε παρά να είναι έμπορος, μια και κατάγεται από οικογένεια εμπόρων.

Πιστεύοντας ότι βάση κάθε επιτυχημένης επιχείρησης είναι οι θεμελιώδεις αρχές της και η αρμονική ομαδική συνεργασία των ταλαντούχων ανθρώπων που την απαρτίζουν, από το 1975 αγωνίστηκε με τον σύζυγό της Ανδρέα για την εδραίωση των επιχειρήσεων, που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να προσφέρουν ποιοτική όραση και ακοή.

Ποιοί είμαστε